Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбената супа на Звездев

Гъбената супа на Звездев

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гъбената супа на Звездев1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Звездев знае как се прави най-вкусната гъбена супа. Вече и ние знаем"

Необходими Продукти

  • сметана - 50 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • гъби - 300 г печурки
  • масло - 30 г
  • майорана - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • картофи - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете зехтина заедно с маслото. Задушете предварително почистените и нарязани гъби и лука. Прибавете настърганите картофи.

Залейте зеленчуците с 1.5 л топла вода, овкусете със сол и черен пипер.

Прибавете дафиновия лист и чесъна. Оставете супичката да се вари на бавен огън приблизително 25 минути.

Сипете сметаната в дълбока чиния и прибавете 1 черпак от бульона на супата. Разбъркайте и прибавете сместа в тенджерата.

Овкусете с майораната, оставете да се вари още няколко минути и махнете от котлона. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: