Торта с два крема и шоколадова глазура

09/07/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
Приготвяне45 мин.
Готвене3 мин.
Общо48 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 231
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • блатове - 3 бр. какаови
  • за белия крем
  • пудинг - 1 бр. ванилия без варене на Йоткер
  • сметана - 50 мл сладкарска
  • шоколадови пурички - 4 бр.
  • за кафявия крем
  • пудинг - 1 бр. шоколад без варене на Йоткер
  • сметана - 50 мл сладкарска
  • шоколад - 50 г млечен
  • за шоколадовата глазура
  • шоколад - 200 г натурален
  • за украсата
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • шоколадови пурички - 6 бр.
  • за сиропиране
  • компот от праскови - 200 мл сок от компот от праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се пудингът според указанието на опаковката и се добавя сметаната, разбива се пухкав крем и се добавят натрошените пурички.

За кафявия крем: разбива се пудингът според указанието на опаковката, добавя е сметаната и парченцата натрошен шоколад.

В подходящ поднос се слага блат и се сиропира, нанася се белият крем, след това се слага блат, сиропира се и се нанася кафявият крем, слага се третият блат и се сиропира, цялата торта се измазва с тънък слой разбита сладкарска сметана, прибира се в хладилник за 2 часа.

Шоколадът се разтапя на водна баня, охладената торта се покрива с шоколадовата глазура и се украсява с разбита сметана и натрошени пурички.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар