Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастичка с два крема и шоколадова глазура

Пастичка с два крема и шоколадова глазура

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пастичка с два крема и шоколадова глазура
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
10
"Колко много трябва да бъдеш обичан, за да те събудят с трясна мини тортичка с два вида крем?"

Необходими Продукти

  • Необходими продукти за двата блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 - 3 бр.
  • какао - 1 ч.л.
  • сметанов крем
  • крем - сладкарски крем с аромат на сметана без варене
  • За какаов крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 яйца
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично брашно - 30 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • за шоколадова глазура
  • шоколад - 150 - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 100
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на блатовете: В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Предварително в брашното разтваряме бакпулвера и след това пресяваме.

Към яйцата и захарта прибавяме ванилията, олиото, водата и брашното. Разбива се много добре.

Тази смес разделяме на две равни части, като в една от тях поставяме какаото и бъркаме до получаване на хомогенна смес.

В кръгла форма с падащо дъно, поставяме хартия за печене и след това изсипваме сместа. Така правим и с другата смес. Печем в загрята фурна до покафеняване.

Начин на приготвяне на кремовете:

За сметановия крем следвах указанията написани на самия крем.

За какаов крем:

Разбиваме яйцата със захарта след това прибавяме брашното, ванилията и млякото на тънка струя.

Разбиваме добре с миксер. Добавяме накрая какаото и пак разбиваме. Варим докато сме сигурни , че тази гъстота ни харесва.

Начин на приготвяне на шоколадова глазура:

Начупваме на парчета шоколада и прибавяме към кипналото вече мляко, след което прибавяме масло, какаото и захар.

Бъркаме с дървена шпатула докато се разтопи шоколада и придобие гъстотата както пожелаем. Oставяме да изстине.

Сглобяване на пастата:

Вземаме изпечените блатове. Върху кафявия блат изсипваме какаовия крем

Поставяме отгоре белия блат, след което изсипваме сметановия крем. Завършваме с кафявия блат.

Накрая мажем с шоколадова глазура, след което настъргваме и шоколад на най-едрото на рендето.

Режем по желание. В случая съм го отрязала правоъгълно, но може и на триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Здравей Таня, тази пастичка изглежда супер вкусна, но нещо описанието на рецептата не отговаря на това което виждам на тази снимка. Точно по тази причина гласувах с по ниска оценка. Първо такава точно пастичка си купувам от близката сладкарница, да не казвам че същата може да намериш и на сладката витрина в супермаркета. Няма да коментирам твое дело ли е или не, ще си позволя само да коментирам това което ти ни предлагаш като рецепта. В описанието е дадено че изпичаме два блата, накрая обаче като сглобяваш тортата слагаш три блата. Другото, което прави впечатление е за крема- какаовия крем с варене, който ти описваш не е ползван за тази торта. На снимката са два крема-един сметанов бял и втори шоколадово маслен или отново на сметанова основа крем. Това е моето мнение, поздрави! :)
26.02.2017 19:16
1
Покажи всички подкоментари