Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне

Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне

КрисиКриси
Новак
3029077319
Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне
Снимка: Анонимен
1 / 7
11/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне - ефектна и много вкусна идея за специален повод."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 5 г (1/2 п.)
  • ванилена захар - 1 с.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 150 г
  • сладкарска сметана - 200 мл /не подсладена/
  • заквасена сметана - 230 г
  • кондензирано мляко - 4 с.л. /консерва/
  • течен шоколад - 300 г
  • ванилена захар - 1 с.л.
  • За сиропиране
  • кондензирано мляко - 150 мл 7.5% (кутия)
  • За украса
  • черен шоколад - 80 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • бишкоти - 15 бр. савоярди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне - ефектна и много вкусна идея за специален повод.

Разбиваме яйцата със захарта на пухкава пяна.

Добавят се олиото, прясното мляко, брашното с бакпулвера, какаото и ванилената захар.

Пече се в подходяща правоъгълна форма върху хартия за печене на 180 градуса.

Блатът се охлажда напълно, след което внимателно се изрязват краищата.

Оформения блат за торта се разрязва хоризонтално, така че да се получат два еднакви блата.

Крема се приготвя, като маскарпонето хубаво се разбива със сладкарската сметана, добавя се течния шоколад, кондензирано мляко, ванилията и накрая заквасената сметана

Слага се единия блат, сиропира се с 1/2 от кондензирано мляко, нанася ся крем, отново блат, сиропира се и се завършва с маскарпоне крем.

Бишкотите се разрязват на две и се лепят от всички страни на тортата.

Изрязаните краища се смилат в чопър или блендер.

С получените трохи се поръсва тортата.

Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне.

Черния шоколад се разтопява с прясното мляко на водна баня и се украсява шоколадовата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: