Начин на приготвяне
Шоколадова торта с бишкоти и маскарпоне - ефектна и много вкусна идея за специален повод.
Разбиваме яйцата със захарта на пухкава пяна.
Добавят се олиото, прясното мляко, брашното с бакпулвера, какаото и ванилената захар.
Пече се в подходяща правоъгълна форма върху хартия за печене на 180 градуса.
Блатът се охлажда напълно, след което внимателно се изрязват краищата.
Оформения блат за торта се разрязва хоризонтално, така че да се получат два еднакви блата.
Крема се приготвя, като маскарпонето хубаво се разбива със сладкарската сметана, добавя се течния шоколад, кондензирано мляко, ванилията и накрая заквасената сметана
Слага се единия блат, сиропира се с 1/2 от кондензирано мляко, нанася ся крем, отново блат, сиропира се и се завършва с маскарпоне крем.
Бишкотите се разрязват на две и се лепят от всички страни на тортата.
Изрязаните краища се смилат в чопър или блендер.
С получените трохи се поръсва тортата.
Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне.
Черния шоколад се разтопява с прясното мляко на водна баня и се украсява шоколадовата торта.