Начин на приготвяне
За блатовете: Разбиват се яйцата със захарта и се добавя пресятото брашно и ванилената захар, изсипва се във форма с диаметър 24 см и се пече на 180 градуса до готовност. Така се приготвят три блата.
За крема: Приготвя се пудингът според указанието на опаковката, добавя се 50 мл сметана и се отново се разбива, добавя се половината от шоколада, натрошен на парченца, така се приготвят и останалите два крема, като в единия не се слага шоколад (той е за покриване на тортата).
За сиропа: Слага се водата със захарта на котлона и се вари 3-4 мин., добавя се ванилената захар и се сваля.
Сглобяване на тортата: Слага се блат, сиропира се с топлия сироп, нанася се единият от кремовете, слага се вторият блат, сиропира се и се нанася другият крем, слага се третият блат, сиропира се и се нанася кремът без парченцата шоколад, оставя се в хладилник да стегне.
Сметаната се разбива и се оцветява в съответните цветове, шприцоват се малки розички върху цялата торта, поставя се пластмасово багерче и в кофичката отпред малко по-малко се изсипва разтопения на водна баня шоколад, ( той играе ролята на блато, в което багерът копае).
Завършете тортата с фонданени гъбки и цветчета и изненадата за вашето малко момче е готова.