Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Детска торта с пудинг и шоколад

Детска торта с пудинг и шоколад

Детска торта с пудинг и шоколад
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • ванилена захар - 5 г.
  • За крема
  • пудинг - 3 бр. ванилия без варене на Др. Йоткер
  • сладкарска - 150 мл сметана
  • шоколад - 100 г млечен
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 5 г
  • за украсата
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • шоколад - 70 г натурален
  • захарно тесто - фигурки от
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Разбиват се яйцата със захарта и се добавя пресятото брашно и ванилената захар, изсипва се във форма с диаметър 24 см и се пече на 180 градуса до готовност. Така се приготвят три блата.

За крема: Приготвя се пудингът според указанието на опаковката, добавя се 50 мл сметана и се отново се разбива, добавя се половината от шоколада, натрошен на парченца, така се приготвят и останалите два крема, като в единия не се слага шоколад (той е за покриване на тортата).

За сиропа: Слага се водата със захарта на котлона и се вари 3-4 мин., добавя се ванилената захар и се сваля.

Сглобяване на тортата: Слага се блат, сиропира се с топлия сироп, нанася се единият от кремовете, слага се вторият блат, сиропира се и се нанася другият крем, слага се третият блат, сиропира се и се нанася кремът без парченцата шоколад, оставя се в хладилник да стегне.

Сметаната се разбива и се оцветява в съответните цветове, шприцоват се малки розички върху цялата торта, поставя се пластмасово багерче и в кофичката отпред малко по-малко се изсипва разтопения на водна баня шоколад, ( той играе ролята на блато, в което багерът копае).

Завършете тортата с фонданени гъбки и цветчета и изненадата за вашето малко момче е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: