Кюфтенца с глазура

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435227
10/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма x - 1/2 кг domashen - studen - chai
  • яйцa - 1 бр прясно
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 супена лъжица ситно скълцан пресен
  • чесън - 1 скилидка , или сух една две щипки
  • брашно - 3 - 4 чаени лъжички
  • галета - 2 - 3 суп.лъжици
  • олио - за пържене
  • масло - 60 г за соса , краве
  • мед - 1 ч.л.
  • индийско орехче - много малко
  • табаско - или друг пикантен сос по вкус
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • лимони - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма смесваме с почистения и нарязан ситно лук , наситнения пресен магданоз, яйцето и галетата. Добавяме и сол, черен пипер и много малко настъргано индийско орехче.

Омесваме хубаво каймата и с влажни ръце оформяме малки кръгли кюфтенца. Овалваме в галета и изпържваме в олио. Оставяме в съд с капак да са топли.

В тенджерка слагаме да се разтопи краве масло и прибавяме чесъна. Като се запържи, изваждаме от мазнината и слагаме да се запържи 3-4 чаени лъжички брашно. Наливаме малко по малко една чаена чаша топла вода, като разбъркваме постоянно.

Натрошаваме едно кубче пилешки бульон и варим соса до сгъстяване, като продължаваме разбъркването. Малко преди да снемем от котлона, прибавяме чаена лъжичка мед и няколко капки пикантен сос, сок и кора от лимон. Топлите кюфтенца поливаме със соса и поднасяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар