Пилешко филе в опушен сос

Пилешко филе в опушен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тайната на вкуса е в специалния сос, а как се приготвя, ще научите само при нас"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 парчета тип пеперуда
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • зехтин - 1 с.л.
  • за соса
  • домати - 400 г на кубчета
  • чушки - 2 червени + 2 зелени
  • лук - 2 зелени
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сух
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме пилешкото месо със сол и черен пипер. Поставяме го в голям тиган с незалепващо покритие и го запържваме от всички страни, докато месото добие златист загар.

Прехвърляме го в съд с капак, за да го запазите топло.

Приготвяме соса. В същия тиган поставяме нарязаните на ивички чушки, полумесеците кромид лук и счукания чесън.

Пържим на средна сила на котлона около 5 минути. Прехвърляме доматите, поръсваме с подправките. Задушаваме под капак около 10 минути.

Връщаме месото в тигана и разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: