Начин на приготвяне
В малка тенджера сложете олиото. Когато олиото се загрее достатъчно, добавете нарязаното на парчета пилешко месо.
След като се позапържи достатъчно добавете и нарязания на ситно кромид лук.
Подправете с черния пипер, добавете кимион на вкус, дафиновите листа и нарязаните на филийки гъби печурки.
Запържете всичко за около 5 минути и добавете малко пилешки бульон, колкото да покрие продуктите.
Захлупете с капак и оставете всичко да се готви, докато месото се сготви напълно.
Проверявайте от време на време да не изври съвсем бульонът и добавяйте по малко, ако е необходимо.
Когато пилешкото филе е вече сготвено и крехко сложете мащерката, пресованите скилидки чесън и разтворените в малко топъл бульон брашно и картофено пюре. Оставете да къкри на намален котлон още десетина минути, като разбърквате периодично, за да не загори.
Преди сервиране отстранете дафиновите листа и посолете фрикасето, ако има нужда (опитайте първо на вкус, защото телешкият бульон е достатъчно солен).
Вкусното пилешко филе с гъбен сос е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и това божествено пилешко фрикасе или се наслади на другите ни предложения с пилешко филе.