Начин на приготвяне
Зеленият фасул се изважда от бурканите, като водата се изхвърля. Оставя се да се отцеди в гевгир.
Целината се почиства от кората и се нарязва на малки кубчета.
Отцеденият фасул се слага в тенджера с незалепващо покритие с капак. Прибавя се сушеният лук, сушените моркови и нарязаната на кубчета целина. Залива се с 1 л. вода.
Пече се 2 ч. под капак на 220 градуса.
Олиото се слага в малка касерола. Загрява се на висока степен.
След като олиото се загрее, се прибавя червеният пипер, който се запържва за 10 секунди и се отстранява от котлона.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
След 2 часа в тавата към фасула се прибавя запърженият с олио червен пипер и солта. Разбърква се много добре.
Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.
Пече се 30 мин. на 220 градуса под капак.
Зеленият фасул с моркови на фурна е много вкусен.
Коментари