Начин на приготвяне
Правим тесто, като към разбитото яйце добавяме 150 мл вода , щипка сол и брашно, колкото поеме. Замесваме еластично тесто, което оставяме за 30 минути да се отпусне.
През това време приготвяме плънката. Нарязваме ситно една главичка лук. Смесваме със замразения спанак, 2 супени лъжици олио и 1/2 каф.чашка вода. Слагаме да се задушават и подправяме с черен пипер, сол и риган на вкус.
Като останат на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме. Тестото правим на малки топчета. Всяко разточваме и в средата слагаме от охладената плънка.
Прегъваме и притискаме крайчетата , за да не излиза плънката. Кипваме вода с едно кубче зеленчуков бульон и сваряваме хапките за 10-15 минути. Изваждаме с дупчена лъжица от водата.
Сервираме полети с разтопено краве масло .