Начин на приготвяне
Нарежете месото на едри кубчета и ги сложете в подходяща тава. Овкусете със сол, черен пипер и малко олио. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на умерена фурна до омекване. Почистете, измийте и нарежете картофите на по-едри кубчета.
Сварете ги в подсолена вода до готовност. Отцедете водата и овкусете със сол и черен пипер. Почистете, измийте и нарежете лука и спанака. В подходяща тенджера запържете зеленчуците.
Когато течността се изпари прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Добавете червения пипер и разбъркайте добре. Прибавете доматите и разбъркайте добре, за да не останат бучки от брашното.
Налейте около 300-400 мл вода, овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Варите на слаб огън около 10-15 минути. После прибавете към ястието изпеченото месо. Оставете да поври на слаб огън за още 5-10 минути.
Сервирайте като по ръба на чинията сипете от варените картофи и в центъра сипете от яхнията. Поръсете готовата порция с нарязан пресен магданоз.
Коментари