Торта с праскови Фантазия

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта с праскови Фантазия
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Опитахме тази торта на Добринка и ще ви кажем най-отговорно - бедна ви е фантазията колко свежа и вкусна е"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 10 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • како - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • сметана - 600 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • черен шоколад - 50 г
  • праскови - 6 бр.
  • сушени кайсии - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 1/2 от захарта на сняг. С останалата захар разбийте жълтъците.

В купа смесете сухите съставки (брашно, нишесте, какао и бакпулвер). Започнете да добавяте белтъците към жълтъците, като ги редувате със сухата смес и бъркате внимателно. Накрая добавете маслото.

Застелете форма с хартия за печене (26 см). Изсипете сместа и печете на 180 градуса/35-40 минути. Оставете да се охлади и го разрежете на две части. Горната част нарежете на 16 триъгълника.

Приготвяне на крема. Разбийте сметаната с пудрата захар (2 с.л.), но не прекалявайте.

Прасковите ги пуснете във вряща вода и варете около 5-10 минути. Отцедете ги от водата, охладете и обелете. Две праскови оставете за украса, другите ги нарежете на кубчета.

Шоколада натрошете на дребни парчета.

Разтопете желатина (който предварително е бил накиснат в студена вода) и го прибавете към сметаната.

Добавете прасковите, шоколада и разбъркайте добре. Застелете подходяща купа със стреч фолио (трябва да е с по-малък диаметър от блата). Изсипете крема и загладете хубаво.

Оставете леко да стегне и покрийте с блата. Може да го сиропирате леко с прясно мляко или захарен сироп). Загърнете хубаво с фолиото и оставете тортата да стегне за няколко часа или една нощ.

Вземете купа (трябва да е с по-малък диаметър при отвора от блата), застелете с опаковъчно фолио и изсипете плънката. Загладете хубаво и сложете в хладилника за 3-4 часа.

След като достатъчно е стегнала плодовата торта, я обърнете върху чиния. Подредете нарязаните триъгълници (сиропирани), като ги поставяте плътно един до друг и леко ги притискате към пълнежа.

Украсете с останалите праскови, а в средата - с нарязани на ситно сушени кайсии (може и без тях). По желание поръсете с пудра захар и върнете в хладилника.

Тортата с праскови Фантазия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Невероятна торта! Браво!
28.07.2016 10:44
1
Mariane
Mariane
Седя и си мисля, ако живеех близо до Добринка сигурно щях да стана 100 кг :)
14.07.2016 09:44
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Прекрасна е много е красива
13.07.2016 07:08
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
БРАВО ДОБИ - тази торта е страхотна ,много искам да опитам ,не знам дали ще се справя но винаги има първи път :)))все нещо ще се получи :)))
12.07.2016 19:48
1
1
Покажи всички подкоментари