Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Турски катмички

Турски катмички

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турски катмички
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Катмите, били турски или не, говорят на универсалния език на вкусотиите"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 в. ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1.5 - 2 в. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, яйцата и олиото се разбиват. Отгоре се добавя сода, сол и брашно.

Продължава се с разбъркването.

Отначало се добавя 1.5 в.ч. брашно, ако е необходимо, се добавя още малко. Сместа трябва да е полутечна.

Дъното на тава се намазнява леко, от сместа се взема по една с. л. и се изсипва в тавата.

Пържат се и от двете страни до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Интересно,приличат ми на мекици,Джеми тази сода 1с.л не е ли много?
14.07.2016 14:21
1
Покажи всички подкоментари