Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катмички в гофретник

Катмички в гофретник

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Катмички в гофретник
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр
"Дайте на една домакиня гофретник, а тя ще ви покаже как да приготвите на него вкусни катми"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • яйца - 1 бр. прясно
  • брашно - тип 450 колкото е необходимо
  • масло - краве за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме 1 ч.ч. затоплено прясно мляко и вода около 2 ч.ч.. Към тях прибавяме захар, сол 1 ч.л., олио 5 с.л., бакпулвер, суха мая и едно разбито прясно яйце.

Разбъркваме добре, за да се смесят продуктите и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо за тесто малко по- гъсто от боза.

Оставяме тестото да втаса на топло, за приблизително 35-45 минути или колкото е необходимо. Включваме гофретника и когато се нагрее достатъчно, изпичаме катмичките, като преди всяко наливане на тесто за печене, намазваме леко с краве масло гофретника.

Готовите - изпечени катмички, слагаме върху скаричка и намазваме с краве масло . Поднасяме със сирене, топинг, сладко, мед или поръсени с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: