Начин на приготвяне
Счуквам орехите или ги смилам в блендера и добавям канелата.
Корите си разгъвам и ги режа на две по ширината, получават се две квадратни половини. Вземам един лист, сгъвам го на хармоника, след което го прегъвам на две да се получи като ветрило, слагам в долната част от орехите с канела и навивам към прегънатото, леко захлупвам с кората и се получава като розичка.
Преди да се метнат да се пекат, се заливат с разтопеното чисто масло. Пече се на умерена фурна.
Сиропът се приготвя, след като се опекат баклавичките, за да може да изстинат, докато се свари сиропът. Аз лично варя сиропа до леко сгъстяване, след което слагам малко лимонтузу (щипка).
Заливате изстиналите баклавички и оставяте така поне една нощ.
Да вие сладко!