Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Големи катмички с масло

Големи катмички с масло

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Големи катмички с масло
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Знаете основното правило при катмите - колкото са по-големи или повече, толкова по-добре за нас, гладниците"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • вода - 250 г
  • брашно - 300 - 400 г
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа си чуквам двете яйца, като предварително сме си ги оставили на стайна температура. Разбиваме яйцата добре. Пресяваме си брашното в друга купа.

В киселото мляко си слага содата да шупне. След като шупне содата, слагаме млякото в купата с яйцата. Добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре. После добавяме водата и пак разбъркваме.

После постепенно си прибавяме, като пак разбъркваме, и брашното. Получава се каша като боза. От кашата с помощта на черпак си слагаме в нагорещен тиган, предварително намазан с масло. Разстиламе от кашата върху целия тиган.

Преди да почнем да ги печем, си оставяме маслото на стайна температура да омекне. Изпичаме катмичките от двете страни. Като изпичаме всяка една, си я намазваме с масло леко.

Слагаме ги една върху друга, да се задушат и да поемат от мекотата и аромата на маслото. Хапваме катмичките с айран.

Да ви е сладко!

Получават се големи много вкусни катмички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Става и със сладко да се намажат без значение какво, и със сиренце също са много вкусни.
06.08.2016 12:36
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесни са ,като ги намажа със сладко и колкото и големи да са -все не стигат :))
06.08.2016 11:41