Начин на приготвяне
Маята се разбърква в топлата вода и захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се маслото, солта, прясното мляко и белтъка на яйцето. Жълтъкът е за намазване отгоре.
Замесва се средно меко тесто и оставяме да си почине 20 -30 минути. Готовото тесто се разделя на 4 топчета. Всяко се разточва на правоъгълник и в средата се поставя част от плодовата плънка, отгоре се поръсва с щипка канела и захар.
Тя се приготвя, като се обелват плодовете и се нарязват на кубчета. После се завиват джобовете като плик, да не изтече плънката.
Нареждат се в намазана с олио тава. Отгоре се намазват с разбит жълтък и поръсваме маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути.
Изваждат се, охлаждат се и сервираме.