Торта с крем от извара и вишни

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
16/07/2016
"Леко киселият вкус на вишните придава мекота на изварата, които перфектно се съчетават с пухкавия блат. Симфонията от аромати, цветове и вкусове се допълва от шоколадовата глазура, която ни кара да мечтаем поне за още едно парче "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 701
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта, постепенно прибавяме олиото, киселото мляко с разбърканата сода, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно, разбиваме с миксера внимателно, до получаването на кексово тесто.

Изсипваме тестото във форма, като отделяме малко, към което прибавяме какаото и разпределяме върху бялото тесто във форма на цвете. Първо слагаме в средата, после по ръба и с помощта на шишче взимаме от кафявата смес в края и с въртеливо движение я прибутваме към средата, където усукваме в кръгчето в центъра.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час, вадим го и го охлаждаме.

Разрязваме блата на две и го поливаме с предварително приготвения топъл сироп от сварената със захарта вода.

За крема:

Разбиваме с миксер изварата с пудрата захар, прибавяме сметаната и бием до пухкав крем.

Получения крем разпределяме между блатовете и върху него редим плодовете от сладкото.

За глазурата:

Начупваме шоколада и го разстопяваме с млякото, прибавяме маслото и леко охлаждаме.

Намазваме глазурата върху блата и прибираме тортата в хладилника за поне 4 часа.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар