Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Френска солена палачинка

Френска солена палачинка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Френска солена палачинка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-4
"Палачинки, чиито вкус ще донесе неповторимата атмосфера на Париж във вашата кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 700 мл
  • сол - 2 щипки
  • олио - 2 с.л.
  • пилешко месо - 2 пилешки гърди, за плънката
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и прибавете мляко и брашно лъжица по лъжица. Бъркайте бавно и след като добавите и разбъркате последното брашно, добавете олиото.

Загрейте леко намазнен голям тиган и сипете 1 черпак, като го наклоните за да разстелите палачинката. Щом е готова от едната страна, обърнете внимателно да се изпече от другата.

Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се с плънка от запържено пилешко месо на късчета, задушено с глава накълцан лук, накълцан чесън.

Посолява се и се подправя с черен пипер, а накрая се кипва с течната сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка: