Млечна майонеза

ИларияИлария
Мастър Шеф
373
14
205
22/11/2011
"Лека млечна майонеза без яйца, която можете да си приготвите и сами!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 947
  • Преглеждания за месеца1364
  • Преглеждания за седмицата606
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходящ съд прясното мляко, олиото, солта, захарта, лимонтозу (или лимоновият сок). Всички продукти трябва да са с еднаква стайна температура.

Сложете пасатора на дъното на съда и започнете да разбивате първо на ниска, а след малко и на висока степен плавно изтеглете пасатора нагоре.

Щом майонезата се сгъсти, добавете горчицата. Доразбийте млечната майонеза и съхранявайте в хладилник. По желание може да добавите различни подправки и чесън на прах.

Рейтинг

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Zoja Todorowa
Zoja Todorowa
14.02.2020 17:02
Възхитена съм. Невероятна рецепта. Сложих 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок и чаена лъжичка горчица. Стана гъста и възхитително вкусна. МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!
0
0
Lou Cifer
Lou Cifer
25.12.2018 10:12
Получи се с една идея по - мека от очакваното. При майонеза с яйца, гъстотата ми е по - голяма?
2
0
tikoev
tikoev
11.10.2014 13:04
Стана супер! Сложих малко повече сол и лимонтозу! Благодаря ви за рецептата!
4
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:10
това щях да кажа и аз че се нуждае от малко повече сол и лимонтозу за идеален вкус :)
3
0