Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера. Морковите се обелват и измиват.
Нарязват се на едри парчета и се добавят.
Лукът се почиства и нарязва на едри парчета.
Добавя се в тенджерата и всички зеленчуци се покриват с вода.
Варят се до готовност. Когато са готови, зеленчуците се отцеждат.
Намачкват се на едро с вилица. Добавят се малко олио и чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.
Чукват се яйцата. Сместа хубаво се обърква, най-добре с ръка.
Подготвят се чиния с царевично брашно и намазнена тава. Оформят се големи кюфтета. Овалват се в царевичното брашно.
Нареждат се в тавата. Повтаря се до изчерпване на картофената смес.
Апетитните картофени кюфтата се пекат до загар.
Подготвя се млечната майонеза. В дълбока каничка се сипват олиото и прясното мляко. Добавят се захарта и солта. Чесънът се обелва.
Добавя се, както и лимонтузуто. Разбива се с пасатор.
Започва се отдолу и се издърпва нагоре.
Големите картофени кюфтета се сервира с млечната майонеза и сирене.