Семифредо с малини
Semifreddo with Raspberries

Семифредо с малини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Семифредо с малини1 / 2
16/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8 парчета
"Намерихме най-вкусното спасение от жегите!!! Разкошно сладоледено изкушение със свежи малини, което се приготвя суперлесно"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл животинска, течна
  • яйца - 5 бр. домашни
  • захар - 1 ч.ч. или на вкус
  • ванилия
  • малини - около 350 г или по преценка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си по-голяма продълговата форма за печене и я постелете със стреч фолио.

Жълтъците на яйцата разбийте с малко захар на око, докато се получи пухкав крем. По желание може да направите разбиването на водна баня в съд на котлона, ако не сте сигурни в яйцата.

Разбийте сметаната отделно и добавете към нея внимателно жълтъците, бъркайки с шпатула.

Разбийте и белтъците с малко захар до твърди връхчета и ги добавете бавно към основната смес, като ароматизирате и с ванилия.

Финално добавете предварително измитите и идеално подсушени малини. Леко разбъркайте отново и прехвърлете цялата смес във формата. Покрийте и отгоре с прозрачно фолио и сложете семифредото в камерата или фризера за няколко часа.

Поднесете го разрязано на парчета, като преди това го извадете и да го обърнете в поднос, премахвайки фолиото. Най-добре е да изчакате леко да се отпусне, преди да му се насладите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: