Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Семифредо»Семифредо от рикота и малини

Семифредо от рикота и малини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Семифредо от рикота и малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Представяме ви победителя в конкурса Перфектният летен десерт"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • сметана - 100 г
  • малини - 200 г
  • пудра захар - 50 г
  • бисквити - 100 г бадемови
  • за соса
  • малини - 200 г
  • захар - 70 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рикотата се разбърква с пудрата захар. В отделен съд се разбива сметаната. Смесва се с рикотата.

Бисквитите се чупят на парченца. Добавят се към сметаната заедно с малините.

Сместа се оставя за 3 часа във фризера. Приготвя се сос, като малините се пасират заедно със захарта и сокът на лимона. Сервира се семифредо със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: