Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пилешко месо в зелеви листа

Пилешко месо в зелеви листа

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешко месо в зелеви листа1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1, 200 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и нарязваме на парчета. Порциите пиле заливаме с вода и сваряваме. Отделяме костите.

В олио и малко вода задушаваме нарязани ситно лук и морков. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз и наливаме 2 к.ч. вода. Подправяме с черен пипер и чубрица на вкус.

Варим, докато оризът и зеленчуците се сварят и останат на мазнина.

Отделяме листата на киселото зеле. Почистваме от твърдите части. Във всяко зелево листо поставяме от ориза със зеленчуците и парче пилешко сварено месо. Загъваме като пакетчета.

В огнеупорен съд с капак слагаме твърдите части, които сме отделили от зелето, и върху тях подреждаме пакетчетата от зелевите листа. Когато всичките са готови, наливаме вода до нивото на зелевите пакетчета, слагаме дафинов лист и печем във фурна с капак на 200 г до готовност, докато изври водата.

Зелевите пакетчета поднасяме с гарнитура от лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: