Начин на приготвяне
Измиваме пилето и нарязваме на парчета. Порциите пиле заливаме с вода и сваряваме. Отделяме костите.
В олио и малко вода задушаваме нарязани ситно лук и морков. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз и наливаме 2 к.ч. вода. Подправяме с черен пипер и чубрица на вкус.
Варим, докато оризът и зеленчуците се сварят и останат на мазнина.
Отделяме листата на киселото зеле. Почистваме от твърдите части. Във всяко зелево листо поставяме от ориза със зеленчуците и парче пилешко сварено месо. Загъваме като пакетчета.
В огнеупорен съд с капак слагаме твърдите части, които сме отделили от зелето, и върху тях подреждаме пакетчетата от зелевите листа. Когато всичките са готови, наливаме вода до нивото на зелевите пакетчета, слагаме дафинов лист и печем във фурна с капак на 200 г до готовност, докато изври водата.
Зелевите пакетчета поднасяме с гарнитура от лютеница.