Начин на приготвяне
Откъснете внимателно зелевите листа, които трябва да отговарят на броя на пържолите. Смесете сухите подправки в чаша и овкусете месото от всички страни.
В центъра на всеки лист поставете по една пържола и навийте на стегната сарма. Наредете сармите в глинен съд, чието дъно сте застлали с 2-3 зелеви листа.
Залейте с около 1 и 1/2 ч.ч. зелев сок, добавете малко олио и сложете в студена фурна. Загрейте до 200 градуса, печете 30 минути, след което намалете на 180 градуса и печете още 60 минути.
По желание може да свалите капака на съда, за да се запекат добре сармите.
Опитайте още Постни сарми на фурна, Лозови сармички, Сарми по бански, Хайдушки сарми, Турски лозови сарми, Сарми в бял сос, Постни сарми, Шопски сарми, Сарми с булгур.