Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Кравай сарма със зелеви листа

Кравай сарма със зелеви листа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кравай сарма със зелеви листа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г свинска
  • кисело зеле - 1 зелка
  • корени - 1 връзка за супа
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • печурки - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се отцежда и се разделя на листа. Корените за супа, чушките, лукът, чесънът, гъбите и доматите се нарязват и се задушават в загрятата мазнина.

След като изстинат, се поръсват със сол и индийско орехче и се омесват добре с каймата. Във форма за кекс се нареждат половината зелеви листа, изсипва се каймата, като се разпределя равномерно и се покрива с останалите зелеви листа.

Запича се до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. Преди сервиране се обръща в чиния за сервиране, така че да запази кръглата си форма на кравай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: