Начин на приготвяне
В една голяма купа изсипах 2 чаши за чай (високите керамични) с брашно, 1 1/2 ч. захар, 4-5 с.л. какао, 1 бакпулвер, щипка сода, 3-4 с.л.олио, 1 ванилия и една чаша топло кафе. Наложи се да добавя и малко вода, за да се получи кексово тесто.
Разбърках добре до хомогенна смес, даже не използвах и миксер този път. Изсипах в намаслена тавичка и пекох в незагрята фурна на 170 градуса на вентилатор до суха клечка.
Когато се изпече и поизстина, го надупчих целия, за да може да се напои със сместа, която направих след това.
Сложих приблизително 150 г маргарин (без хидрогеннирани мазнини - само него намерих подходящ за пости), 5-6 с.л. захар, 3-4 с.л. какао и 1 с.л. кокосово масло.
Бърках, докато се разтопи захарта и сместа се посгъсти и залях сладкиша. Поръсих с кокосови стърготини.
Страхотен аромат, сладко, вкусно ... абе .. всичко, което му е нужно на един сладкиш.
Подходящ за пости!
Приятен апетит!