Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и пресятото брашно с бакпулвера.
Разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото и разбъркайте добре. Намажете подходяща тавичка с масло.
Изсипете какаовото тесто и печете на 180 градуса около 10 минути. През това време направете кокосовия крем. Сложете една част от млякото да заври.
В останалата част разтворете брашното и захарта. Прибавете го към врящото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете стърготините и разбъркайте добре.
Извадете блата от фурната и излейте крема. Върху крема излейте останалата част от кексовото тесто.
Върнете обратно фурната и допечете сладкиша (не съм засичала, просто проверявайте с клечка).
Разтопете шоколада и маслото в млякото. Залейте готовия сладкиш и оставете да се охлади.
Сладкишът с кокосов крем и шоколадова глазура е много вкусен.
Източник: Да се развихрим...в кухнята.
Коментари