Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура

Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Можем да направим сериозна кариера като дегустатори на сладкиши!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 100 г
  • захар - 10 с.л.
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и пресятото брашно с бакпулвера.

Разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото и разбъркайте добре. Намажете подходяща тавичка с масло.

Изсипете какаовото тесто и печете на 180 градуса около 10 минути. През това време направете кокосовия крем. Сложете една част от млякото да заври.

В останалата част разтворете брашното и захарта. Прибавете го към врящото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете стърготините и разбъркайте добре.

Извадете блата от фурната и излейте крема. Върху крема излейте останалата част от кексовото тесто.

Върнете обратно фурната и допечете сладкиша (не съм засичала, просто проверявайте с клечка).

Разтопете шоколада и маслото в млякото. Залейте готовия сладкиш и оставете да се охлади.

Сладкишът с кокосов крем и шоколадова глазура е много вкусен.

Източник: Да се развихрим...в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#147035
Потребител#147035
Благодаря, това вече е нещо друго. Поздрави!
19.09.2016 19:08
1
Потребител#147035
Потребител#147035
Малко трудно се разбира. Извадете от фурната и изсипете крема, пък крема след това се прави. Може ли по-ясно? Иначе ми допада рецептата.
17.09.2016 18:06
1
1
Покажи всички подкоментари