Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен кокосов сладкиш

Постен кокосов сладкиш

IvelinaIvelina
Новак
2866
Постен кокосов сладкиш
Снимка: Ivelina
1 / 6
22/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Тази комбинация от постен кекс и кокосов пудинг е просто съвършеният завършек на деня"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 400 мл (консерва)
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • бакпуlвер - 6 г
  • кокосови стърготини - 150 г
  • олио - 80 до 100 мл
  • За крема
  • кокосово - 550 мл или соево мляко
  • пудинг кокос - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Консервата кокосово мляко се слага за 5-10 мин в гореща вода, за да се втечни, освен ако не ползвате от кутия.

Изсипвате млякото в дълбока купа, слагате захарта и бъркате до еднородна смес.

Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква добре. След което се добавя олиото и накрая кокосовите стърготини.

Изсипвате сместа в тавичка, в която сте сложили хартия за печене.

Печете кокосовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180°C около 40 45 минути.

През това време разбивате пудинга в 50 мл мляко, а останалите 500 мл слагате да заври на котлона, като подсладите с 8 супени лъжици захар.

Когато започне да завира млякото, добавяте разбития пудинг при непрекъснато бъркане и щом се сгъсти, сваляте от котлона.

Оставяте пудинга да изстине напълно и щом постният кекс също изстине, го заливате с пудинг!

Да ви е сладко с този постен кокосов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: