Начин на приготвяне
Консервата кокосово мляко се слага за 5-10 мин в гореща вода, за да се втечни, освен ако не ползвате от кутия.
Изсипвате млякото в дълбока купа, слагате захарта и бъркате до еднородна смес.
Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква добре. След което се добавя олиото и накрая кокосовите стърготини.
Изсипвате сместа в тавичка, в която сте сложили хартия за печене.
Печете кокосовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180°C около 40 45 минути.
През това време разбивате пудинга в 50 мл мляко, а останалите 500 мл слагате да заври на котлона, като подсладите с 8 супени лъжици захар.
Когато започне да завира млякото, добавяте разбития пудинг при непрекъснато бъркане и щом се сгъсти, сваляте от котлона.
Оставяте пудинга да изстине напълно и щом постният кекс също изстине, го заливате с пудинг!
Да ви е сладко с този постен кокосов сладкиш!