Начин на приготвяне
В голяма купа размесете брашното, бакпулвера и кокосовите стърготини. В друга купа сложете захарта, добавете яйцата, олиото, ментовия сироп и киселото мляко. Разбийте за 5 мин. с телена бъркалка.
Към течната смес добавете на порции сухата смес, бъркайки с лъжица. Хомогенизирайте добре сместа.
Застелете форма (24 см.) с откопаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, подравнете.
Сладкишът може да се направи и във форми за мъфини. Изпечете на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете готовия сладкиш, охладете на решетка.
Разтопете на водна баня шоколада с бучка масло. Напълнете сладкарски шприц и украсете.
Сладкишът е с мека и сочна текстура и приятно освежаващ, направо чудесен вкус!