Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Сметанов огретен с шпек салам

Сметанов огретен с шпек салам

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Сметанов огретен с шпек салам
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Раз, два, три и обядът е готов! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. средно големи
  • сметана - 100 г готварска
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • салам - 150 г шпек
  • топено сирене - 60 г
  • сирене - 100 г бяло
  • кашкавал - 20 г
  • черен пипер
  • сол
  • риган
  • сминдух
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат на средно дебели резени, сваряват се леко - внимавайте да не се преварят. Трябва съвсем леко да са омекнали, но не и да са готови.

На дъното на съд от йена слагаме 2 с.л. сметана и отгоре редим картофи. Тях поръсваме със сирене, риган, сминдух, шпек салам и 3 колелца топено сирене. Същото нещо се повтаря 2 или три пъти в зависимост от това колко продукти сте сложили на ред.

Разбивате яйцата с млякото и малко сол и заливате огретена.

Слагате във фурна на 200 градуса за 7-10 минути (да се сгъсти сосът), изваждате, поръсвате в настърган кашкавал слагате топено сирене и подправки и допичате до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: