Начин на приготвяне
В купа намачкваме с вилица сиренето. Прибавяме яйцата, като отделяме един жълтък за накрая за намазване и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Нарязваме салама на пръчици с дължина около 3 см. и дебелина около 1 см.
Взимаме две кори и ги разрязваме по дължина на три ленти. Намазваме първата кора от едната лента с олио. Отгоре върху нея слагаме втората лента и нея мажем с олио. Вземаме с лъжичка малко от сместа със сиренето и яйцата и слагаме в единия край на лентата.
Слагаме и парче салам. Хващаме единия ъгъл и прегъваме на триъгълник, след това още веднъж и така завиваме до края на лентата. По същия начин процедираме и с останалите банички. Подреждаме баничките в намазнена тавичка.
Намазваме ги отгоре с разбит жълтък с две-три капки олио и поръсваме със семена от сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути до получаване на златист цвят.
Когато баничките са готови ги изваждаме, напръскваме ги с вода и ги завиваме с кърпа да отдъхнат.
Коментари