Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със шпек салам и сусам

Банички със шпек салам и сусам

Банички със шпек салам и сусам
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • колбаси - 300 г шпек салам
  • сирене - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 200 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа намачкваме с вилица сиренето. Прибавяме яйцата, като отделяме един жълтък за накрая за намазване и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Нарязваме салама на пръчици с дължина около 3 см. и дебелина около 1 см.

Взимаме две кори и ги разрязваме по дължина на три ленти. Намазваме първата кора от едната лента с олио. Отгоре върху нея слагаме втората лента и нея мажем с олио. Вземаме с лъжичка малко от сместа със сиренето и яйцата и слагаме в единия край на лентата.

Слагаме и парче салам. Хващаме единия ъгъл и прегъваме на триъгълник, след това още веднъж и така завиваме до края на лентата. По същия начин процедираме и с останалите банички. Подреждаме баничките в намазнена тавичка.

Намазваме ги отгоре с разбит жълтък с две-три капки олио и поръсваме със семена от сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути до получаване на златист цвят.

Когато баничките са готови ги изваждаме, напръскваме ги с вода и ги завиваме с кърпа да отдъхнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не се и съмнявам, че ще станат вкусни, просто в момента разполагах с шпек и реших да импровизирам. Резултатът в крайна сметка не беше никак лош.
18.05.2016 17:02
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пробвайте със шунка или от вакумираното пушено филе,бут или флейка. По сочно става. Но и така сигурно е много вкусно.
18.05.2016 15:09