Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлети с ябълки и моркови

Омлети с ябълки и моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Омлети с ябълки и моркови
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4 бр
"По-лесно от омлет, по-вкусно от палачинка"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • ябълки - 1 бр. от приблизително 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • канела - на вкус
  • ром - течна сладкарска есенция на вкус
  • брашно - колкото е необходимо за тесто с консистенция на боза
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сладолед - за гарниране
  • мед - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с една супена лъжица захар и три супени лъжици разтопено краве масло. Прибавяме канела на вкус и есенция ром няколко капки.

Ръсваме една каф.лъжичка бакпулвер и с непрекъснато разбъркване добавяме прясно мляко, а после и брашно, колкото е необходимо, за тесто с консистенция на боза.

Към готовото тесто прибавяме една обелена, почистена и настъргана на едро ренде ябълка и почистен и настърган също едро морков. Разбъркваме хубаво и оставяме сместа в хладилник за 15 минути.

От тестото изпържваме омлети, като сипваме с голяма лъжица в намазан с мазнина тиган, на умерена температура. Готовите омлети поднасяме охладени със сладолед и полети с течен мед .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: