Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица

Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица

редакция:
Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 - 2 бр. цяло
  • къри - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - 1 чаена лъжичка
  • уни сос - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 ч.л.
  • сол
  • царевица - 3 с.л. варена
  • чесън - 1 щипка сушен млян
  • лимонова кора - настъргана
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешките бутчета (може да махнем и кожата). Изтъняваме месото и нарязваме на хапки. Подправяме с къри, черен пипер, соев сос, уни сос, зехтин и разбъркваме хубаво.

Загряваме грил тигана, намазваме леко с малко мазнина и слагаме да се пекат пилешките късчета.

През това време приготвяме соса. Към зърната от сварена царевица, прибавяме една супена лъжица майонеза, 2 чаени лъжички заквасена сметана, черен пипер, сол на вкус и щипка сушен чесън.

Разбъркваме хубаво. Слагаме соса в средата на чинията за сервиране. Върху соса настъргваме кора от лимон. Украсяваме с пресен магданоз.

Пилешките късчета подреждаме около соса и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: