Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица

Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешки късчета на грил тиган със сос от царевица
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 - 2 бр. цяло
  • къри - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - 1 чаена лъжичка
  • уни сос - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 ч.л.
  • сол
  • царевица - 3 с.л. варена
  • чесън - 1 щипка сушен млян
  • лимонова кора - настъргана
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешките бутчета (може да махнем и кожата). Изтъняваме месото и нарязваме на хапки. Подправяме с къри, черен пипер, соев сос, уни сос, зехтин и разбъркваме хубаво.

Загряваме грил тигана, намазваме леко с малко мазнина и слагаме да се пекат пилешките късчета.

През това време приготвяме соса. Към зърната от сварена царевица, прибавяме една супена лъжица майонеза, 2 чаени лъжички заквасена сметана, черен пипер, сол на вкус и щипка сушен чесън.

Разбъркваме хубаво. Слагаме соса в средата на чинията за сервиране. Върху соса настъргваме кора от лимон. Украсяваме с пресен магданоз.

Пилешките късчета подреждаме около соса и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: