Шоколадов кувертюр

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Шоколадов кувертюр1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Всичко хубаво на този свят е покрито с шоколад"

Необходими Продукти

  • вода - 8 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • какао - 6 с.л.
  • кафява захар - 8 - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки в съд и ги загрейте на водна баня, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи еднородна смес, която да е в течно състояние.

Ако получената течност е прекалено рядка, изчакайте малко, докато се охлади леко, и след това я използвайте, за да глазирате торти, кейкове, еклери.

Бележка: Ако нямате какао, можете да използвате за глазурата и черен шоколад, който обаче ще трябва да настържете, преди да затоплите на водна баня. В такъв случай ще трябва и да намалите количеството на използваната захар.

Виж също как се правят шоколадов ганаш и шоколадови капки за вашите торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: