Начин на приготвяне
За блата: Разбийте белтъците на сняг, прибавете захарта, продължете разбиването до твърди връхчета. Към белтъците прибавете брашното, орехите и ванилията и разбъркайте добре на ръка с шпатула. Разделете сместа на 4 части. Разпределете върху хартия за готвене в тавичка с диаметър 26 см. Изпечете блатовете на 160 градуса с вентилация, докато порозовеят.
За крема: Разбийте жълтъците на високи обороти с миксера, прибавете захарта и продължете разбиването, докато стане много пухкава маса. Разтворете в 50-60 мл. гореща вода кафето и какаото и като стане гъста каша, добавете към яйчената смес.
Така готовата смес сложете за кратко време да се вари на водна баня (на слаб огън), като се бърка. Трябва добре да се разтопи захарта, а след това оставете да изстине. През това време разбийте маслото с 1 кафена чашка пресята пудра захар до получаване на пухкав крем.
От него можете да отделите две супени лъжици за украса. Прибавете маслото към другия крем и разбъркайте много добре докато се уеднакви. Ароматизирайте с ром, ванилия.
Сглобете тортата, редувайки блат, крем и т.н. Цялата торта отвън намажете с тънък слой крем. Отстрани облепете с фъстъчения крокан /има ги в магазина/. Отгоре шприцовайте от отделения маслен крем малък бордюр.
Залейте с белия кувертюр, който преди това разтопете на водна баня, заедно с маслото и течната сметана. Не бива да е горещ, а изчакайте малко да престои.
За повечко цвят можете да нарисувате цветя. Разтопете пак на водна баня 4-5 кубчета черен шоколад, пак с малка бучка масло и малко течна сметана на око.
Капнете върху все още нестегналия се бял кувертюр от черния шоколад и с помощта на клечка за зъби оформете цветчета.