Начин на приготвяне
Сипете в голяма тенджера олиото, солта и водата. След като заври, свалете от печката и добавете ванилията и брашното. Разбъркайте.
Чукнете едно яйце вътре, разбъркайте. После добавете второ и така до последното. Замесете тесто за еклери. С помощта на лъжица загребвайте и оформяйте вкусните еклерчета.
Наредете ги върху хартия за печене в тава. Печете на 180 градуса до готовност. Оставете да изстинат.
В касерола сипете 400 мл мляко и захарта. След като се разтопи, свалете от огъня. В купичка разбийте жълтъците, другото мляко и брашното. Разбъркайте добре и добавете малко по малко с непрестанно бъркане.
Върнете на котлона до завиране. Свалете от котлона, добавете маслото и ванилиите. Оставете да изстине.
Разрежете внимателно и напълнете еклерите с крем. Наредете ги в поднос. Пригответе глазурата като разтопите шоколада с маслото. Може да полеете отгоре или да използвате готварски молив за писане, пълен шоколад.
Поднесете вашите мини еклери с шоколадов кувертюр.
Коментари