Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Месна баница-пица на тиган

Месна баница-пица на тиган

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Месна баница-пица на тиган
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Ако обичате баница или пица - тогава тази месна баница-пица на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 бр.
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • колбаси - 50 г шпек салам
  • лютеница - 2 с.л.
  • топено сирене - 1 с.л.
  • сирене - 50 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите разрязвам на две парчета и всяко от тях стига за една малка баничка. Саламът и маслините нарязваме на малки парчета. Яйцата и натрошеното сирене разбиваме заедно с останали продукти без олиото.

Слагаме по 2 лъжици от сместа във всяка кора и я навиваме. При сгъването намазваме с олио. Отгоре също се намазва добре с олио и от двете страни и се запичат на тиган.

Котлонът трябва да е на средна мощност за да не прегорят само отгоре бързо, а отвътре да останат сурови. Получават се страхотни хрупкави мини банички с вкус на пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат супер вкусни, не бях се сещала да пробвам на тиган.
20.07.2016 20:42
1
1
Покажи всички подкоментари