Начин на приготвяне
Започваме първо с приготвянето на домашния кетчуп, като обелваме и нарязваме червеното цвекло, морковите и лука.
Слагаме ги в тенджерка с половин чаша вода - да се варят, и захлупваме с капак.
През това време в дълбок съд смесваме - царевичното и пълнозърнесто брашно, сода, хималайска сол, чубрица и водата и замесваме меко тесто за пица.
Оставяме го да престои за малко, покрито с влажна кърпа, докато доприготвим кетчупа. Сипваме зеленчуците в блендер (нутри булет), добавяме чесъна, хималайска сол, ябълковия оцет, кафява кристална захар и водата (в която сме сварили цвеклото, морковите и лука).
Смиламе фино до гладка смес. Разделяме царевичното тестото на три равни части, разточваме първата и я поставяме внимателно в тигана с шарлан.
Намазваме с 1/3 от домашния кетчуп и поръсваме отгоре с нарязаните на ситно кисели краставички, спанак, пресен лук и маслини, както и с настърган кашкавал.
Захлупваме тигана с капак и пускаме котлона. След около 15 минути домашната пица е готова!
Повтаряме същото и с останалото тесто и продукти (добре е да ги поръсваме, след като разточеното тесто е в тигана).
Поднасяме топли и хрупкави!
Лесна вегетарианска пица на тиган с вкусен домашен кетчуп от цвекло и моркови!
Чудно Вкусно!