Начин на приготвяне
Агнешките чревца измиваме обилно с вода. Обръщаме и измиваме и от вътрешната страна. (Накисваме за няколко минути в подкислена с оцет вода. И отново измивам хубаво). Измитите чревца нарязваме на дребни парченца с дължина около 3-4 см. ( с кухненската ножица се реже по-лесно ).
Слагаме чревцата в тавичка и прибавяме към тях почистените и нарязани на кубчета целина и моркови. Заливаме с топла вода и слагаме във фурната за 35-40 минути да се посварят. При необходимост доливаме топла вода. През това време в олиото запържваме почистения и нарязан ситно лук.
Доматите измиваме и настъргваме на ренде. Прибавяме ги към запържения лук докато се изварят. Подправяме с джоджен на вкус, пресен магданоз на вкус, черен пипер, няколко скилидки пасиран чесън, дафинов лист.
С получения сос заливаме чревцата и връщаме в силна фурна да се запекат около 30 минути. Разбиваме яйцата с прясното мляко и брашното. Получената хомогенна смес, изливаме при чревцата и отново слагаме във фурната.
Като се запече леко, отгоре поръсваме с настърган кашкавал и слагаме парченца краве масло. Запичаме докато кашкавалът образува златиста коричка . Поднасяме ястието със салата от свежи зеленчуци или с пържени/варени картофи.