Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Чревца»Агнешки чревца на фурна с пресен лук

Агнешки чревца на фурна с пресен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешки чревца на фурна с пресен лук1 / 2
06/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Хапвайте, хапвайте - винаги ще намерите време да запишете рецептата, а чревцата са най-вкусни, докато са още топли"

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 парче
  • пресен лук - 6 - 7 връзки
  • пресен чесън - 1 връзка
  • масло - ½ ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - ¼ връзка
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чревцата се измиват добре, сваряват се заедно с морковите и целината в подсолена вода, отцеждат се и след това се нарязват. Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в маслото.

Когато омекнат, се сипва червеният пипер. Добавят се чревцата, морковите, целината и доматеното пюре. Прехвърлят се в тава, наръсват се с нарязаните магданоз и джоджен и се заливат с 300 мл бульон от чревцата.

Пече се на умерена фурна. Когато ястието е готово, се залива с разбитите заедно яйца, брашно и мляко. Посолява се и се запича в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: