Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Агнешки чревца и шкембенца на фурна

Агнешки чревца и шкембенца на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешки чревца и шкембенца на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Специално за ценители и мераклии. Ще добавим към рецептата и домашно червено вино - за разкош"

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 800 г
  • агнешко шкембе - 700 г
  • целина - 1/2
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 6 с.л.
  • зелен лук - 7 връзки
  • домати - 4 бр.
  • магданоз
  • джоджен
  • чесън
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чревцата и шкембето се измиват добре и се варят заедно с целината, морковите и лука около 1 час в тенджера по дналягане, след което се изваждат от бульона и се нарязват ситно.

В разтопеното масло се задушава пресният лук, прибавят се доматите, настъргани на ренде, магданозът и джодженът, нарязани на ситно, няколко скилидки чесън.

Накълцаните чревца и шкембето се прибавят към задушените зеленчуци, който се посолява, изсипва се в тава, налива се малко от бульона и се запича във фурната 15-20 мин.

В това време се приготвя застройка от брашното, яйцата, разбити добре, прибавя се прясното мляко и отново се разбива и се залива ястието. Поръсва се с настъргания кашкавал.

Запича се във силна фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Silvia
Silvia
mnoooooogo vkusno!!!!!!!!!!!
16.05.2015 13:42