Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини банички със сирене и магданоз за закуска

Мини банички със сирене и магданоз за закуска

Мини банички със сирене и магданоз за закуска
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Меки и пухкави, буквално се топят в устата"

Необходими Продукти

  • фини кори - 1 пакет (500 г)
  • масло - 1/2 пакетче (60 - 70 г)
  • олио - 2 с.л.
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйце - 1 бр. +1 белтък
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме 1 кора за баница, намазваме я и я завъртаме в центъра, както съм показала на снимката.

Върху кората поставяме 1 с.л. от плънката.

Загъваме краищата към средата и обръщаме, така че да се получи като розичка.

Вземаме тавичка, намазваме с масло и нареждаме готовите банички.

Отгоре намазваме с жълтъка, разбит с 1 лъжица зехтин.

Поставяме в печката да се пекат на 180 градуса за около 25-30 минути.

След като ги извадим, поръсваме с малко вода и завиваме с кърпа.

Мини баничките със сирене и магданоз за закуска са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: