Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с доматен сос, лук и бекон

Талиатели с доматен сос, лук и бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Талиатели с доматен сос, лук и бекон
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"И ние като италианците не сядаме на трапезата без вкусни талиатели с доматен сос"

Необходими Продукти

  • бекон - 300 грама
  • талиатели - 250 грама пресни
  • домати - 5 броя
  • олио - 5 с.лъжици
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • босилек - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л
  • пармезан - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода талиателите, следвайки указанията на опаковката.

Настинете бекона и го запържете в дълбок тиган. След това го извадете и в същия тиган сипете наситнените чесън и лук. Когато поомекнат, прибавете към тях настърганите домати.

Поръсете със сол и овкусете доматения сос с босилека и ригана. Гответе на умерен огън до сгъстяване на соса и изпаряване на водата.

Ако искате да стане по-плътен, може да сипете малко от водата от сварените талиатели.

Когато сосът се сгъсти, върнете запържения бекон и разбъркайте.

Разпределете талиателите в чинии и ги полейте със соса. Поръсете с пармезан и сервирайте.

Талиатели с доматен сос, лук и бекон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: