Начин на приготвяне
Сварете в подсолена вода талиателите, следвайки указанията на опаковката.
Настинете бекона и го запържете в дълбок тиган. След това го извадете и в същия тиган сипете наситнените чесън и лук. Когато поомекнат, прибавете към тях настърганите домати.
Поръсете със сол и овкусете доматения сос с босилека и ригана. Гответе на умерен огън до сгъстяване на соса и изпаряване на водата.
Ако искате да стане по-плътен, може да сипете малко от водата от сварените талиатели.
Когато сосът се сгъсти, върнете запържения бекон и разбъркайте.
Разпределете талиателите в чинии и ги полейте със соса. Поръсете с пармезан и сервирайте.
Талиатели с доматен сос, лук и бекон са много вкусни.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за талиатели или паста с доматен сос.