Пикантен пържен батат на фурна

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф44010643725
23/07/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 904
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бататът се нарязва по дължина на тънки резени. Може да го ядете белен или да предпочетете небелен. Ако го консумирате с обелката, може да ви помогне при проблеми със стомаха и запек.

Слагат се в тава върху хартия за печене. Върху тях се сипва 2/3 от зехтина и се поръсват с подправките и брашното. Сложете толкова подправки, колкото ви харесва, но по принцип около една щипка от всяко от изброените е достатъчно, защото в противен случай рискувате да станат прекалено люти.

Сол обаче сложете повече, защото Бататът е много сладък (вкусът му е нещо средно между картоф и тиква). Печете във фурна на 240 градуса около 10 минути, след което ги обърнете, изсипете и останалата част от зехтина и разбъркайте, ако някоя от подправките не е полепнала.

Пече се, докато придобие приятен загар.

Вкусът е като този на пържените картофи, като изключим факта, че се пече във фурна и то с изключително малко мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
като ида следващия път в града , ще си отварям очите да го видя що за стока е :)
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
интересно ,даже и не съм го виждала по магазини или пазари откъде се взема да опитаме
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
23.07.2016 12:53
Има го, аз от Кауфланд вземам...много е сладичък :))
1
0