Начин на приготвяне
Свинският дроб се измива и почиства от жилите. Нарязва се на парчета 3–4 см. Прави се марината от половината олио, кайена, пресованият чесън, черният пипер, червеният пипер, ронената чубрица и сол. Слага се свинският дроб и престоява около половин час.
През това време кромидът се нарязва на полумесеци. В подходяща йена се отлива част от маринатата.
Слага се половината от кромида, стрит с малко сол, за да пусне соковете си. Отгоре се нарежда нарязаният дроб и останалата част от кромида.
Залива се с останалата марината, към която е прибавено стопеното масло и бялото вино. Пече се в предварително загряна фурна на 160 градуса без вентилатор до полуготовност.
Поръсва се с настъргания кашкавал и се допича на горен реотан.
Готовото бирено мезе се поръсва с нарязан магданоз. Яде се топло с подходяща за сезона салата.
Пикантният свински дроб на фурна е готов.
Коментари