Начин на приготвяне
Бататът се нарязва по дължина на тънки резени. Може да го ядете белен или да предпочетете небелен. Ако го консумирате с обелката, може да ви помогне при проблеми със стомаха и запек.
Слагат се в тава върху хартия за печене. Върху тях се сипва 2/3 от зехтина и се поръсват с подправките и брашното. Сложете толкова подправки, колкото ви харесва, но по принцип около една щипка от всяко от изброените е достатъчно, защото в противен случай рискувате да станат прекалено люти.
Сол обаче сложете повече, защото Бататът е много сладък (вкусът му е нещо средно между картоф и тиква). Печете във фурна на 240 градуса около 10 минути, след което ги обърнете, изсипете и останалата част от зехтина и разбъркайте, ако някоя от подправките не е полепнала.
Пече се, докато придобие приятен загар.
Вкусът е като този на пържените картофи, като изключим факта, че се пече във фурна и то с изключително малко мазнина.
Коментари