Начин на приготвяне
Корите се нарязват на три ленти, ползват се по две ленти за всяко рулце.
Приготвя се плънката. В купа се разбиват яйцата, добавяме олиото, киселото мляко, натрошено сирене, брашното и бакпулвера. Разбърква се на еднородна смес. Вземат се две ленти една върху друга.
Първата леко се поръсва с олио, отгоре втората лента се намазва с плънката на 1 см от краищата те се подгъват навътре да не изтича пълнежът. В тясната страна поставяме едно рачешко рулце и като се подвият краищата, се навива като баничка.
Така се оформят всичките рулца, нареждат се в намазана с олио тава. Печем в загрята фурна до зачервяване. Поднасяме баничките с айранче.
Вкусна закуска за цялото семейство!