Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Предястие от тиквички с рулца от раци

Предястие от тиквички с рулца от раци

Предястие от тиквички с рулца от раци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • рачешки рулца - 10 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват с белачка на дълги и широки ленти. Общо ще са нужни около 20 ленти от тиквички. Поръсват се със сол и щипка черен пипер, оставяме за кратко да омекнат.

Приготвя се панировката. В купа се разбиват яйцата на пяна, брашното сипваме в чиния. Вземат се две дълги ленти от тиквичките и поставяме в плоска чиния. В тесния долен край се поставярулце от раци и навиваме на пура.

Краят се забожда с клечки за зъби, за да може да се пържи. Така се оформят всички пури.

Загрява се олио в тиган на умерена температура, а не силен огън, за да не изгорят.

Първо се овалват пурите в брашното, после топим в разбити яйца и пържим да златисто. Изваждат се върху кухненска хартия, да попие мазнината.

Добър апетит! И да не забравите преди сервиране да махнете клечките за зъби :)

Опитах едно, страхотни са - тиквичката му придава хрупкавост и свежест.

Идеално мезе за бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
много съм доволна от тази рецепта ,вкусно ,приятно и леко точно за горещо време каквото е сега и не се готвят тежки манджи :)
23.07.2016 17:14
Светлана Лазарова
Светлана Лазарова
Интересна рецепта и все любими продукти, пък и сега и е точно сезона- тиквички в изобилие и е прекрасна за жегите :)
23.07.2016 16:19
1