Начин на приготвяне
Измиваме листата лапад и почистваме от средните жилки. Бланшираме в малко вода. Отцеждаме хубаво и оставяме да се охлади. Когато се охлади, смесваме с прясното мляко, 2 яйца, черен пипер и сол на вкус и пасираме с пасатор хомогенно.
Наливаме и газираната вода и прибавяме брашно, колкото е необходимо за палачинково тесто. От тестото изпържваме палачинки в тиган, намазан с масло.
Почистваме зеления лук и нарязваме на ситно. Задушаваме в малко краве масло и малко вода. Когато остане на мазнина, прибавяме измития и нарязан на малки парченца черен дроб и пържим сместа приблизително две минути.
Сваляме от котлона и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Палачинките намазваме с получената плънка и навиваме на рула. Подгъваме отстрани, да не изтича плънката. Подреждаме палачинките в намазана с масло тавичка, отгоре всяко рулце намазваме с разбито яйце и поръсваме с настърган кашкавал.
Запичаме в гореща фурна на 200 градуса за няколко минути да се разтопи и запече леко кашкавалът. Сервираме топли върху листа от маруля.